Zgadzam sie z kolega
barabaszem, że wskazana jest regulacja zaworów co ok. 30 kkm. I lepiej tego przestrzegać. Sam mam hydraulikę więć nie mam tego kłopotu ale ludzie którzy jeżdżą autkami z instalką lpg bez niej praktykuja to i jest ok.
Jeśli chodzi o "ceramikę" to pierwsze słysze że puchnie w tych modelach. Natomiast w niektórych fokach ford ponoc zastosował efekt oszczędnosci i coś takiego ma miejsce. W MKI i MKII najprawdopodobniej coś takiego po prostu nie istnieje. Ale przed założeniem instalacji lpg lepiej sie przyjrzeć stanowi technicznemu danego modelu (przewody i świece do wymianki na start).
Jesli chodzi o II generacje to musisz podliczyć wymiane świeczek i przewodów co ok. 30 kkm, nie "deptać" zbyt ostro a prawdopodobnie będzie Ci służyła długo.
Sam mam sekwencje - jak masz na nią kaske to się nawet nie zastanawiaj. Brak ww. problemów no a dynamika jak na Pb
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Jeśli chodzi o wymiane kolektora na metalowy to daj sobie spokój - te które sa na rynku maja fatalna jakość - będziesz jeździł i narzekał.
Trochę się rozpisałem ale mam nadzieje że Ci pomoże przy podjęciu decyzji.