Temat: [Mondeo 1993-1996] Autoalarm procedura uzbrojenia
View Single Post
Stary 08-05-2005, 01:49   #130
ex-runner
ford::average

Model: Focus II
Silnik: 1,6 Duratec
Rocznik: 2007
Domyślnie

Witam ponownie!
Zaglądając do tego wątku widzę że "rozpracowaliście " alarm/centrala w mondku na cacy - więc może dacie radę pomóc. Sytuacja jak opisałem we wcześniejszych postach - 2lock z pilota ir chodzi (2 naciśnięcia i działa). za to z kluczyka - NIE i to PO OBU STRONACH.
Jeżeli się mylę to powiedzcie ale sądzę że : z kluczyka idzie sygnał przez czujnik dodatkowy od 2lock do centralki i wraca do siłowników (czyli motyw otw/zamkn w 3 sec) - u mnie nie dociera do centralki choć otw i zamk chodzi. Z pilota sygnał idzie przez ir i moduł zamieniający ir na pakiet kodowany i do centralki - ta rozpoznaje go i daje sygnał na siłowniki od 2lock. Zatem problem jest albo na zamku albo w drodze zamek-centralka
zatem pytanie zasadnicze:

1) gdzie dokładnie podpięte są kabelki pod czujnik 2lockw klamce i ktorędy idą do
centralki - lączą się gdzieś wcześniej???? (jakby i kolory były podane to suuper).

2) drugie pytanmie banalne ale dla mnie ważne - zamek w tylnej klapie kombi - z prawej strony ma niebieski "klocek" - czujnik jakiś od centrala?? Jak go wyciągnąć - klapa nie daje sygnału w "teście mireza" podobnie jak przednie drzwi i prawe i lewe.

3) znalazłem z tyłu przy lewej lampie "wolną" złączkę (pojedynczy śledź w białej obudowie) syndajacą luźno. Czy jest to dodatkowe złącze od alarmu/centrala? co czego można to wykorzystać(pomysł z otwieraniem klapy z pilota?)?

4) z innej beczki - jak u was wyglada skrzynka z bezpiecznikami w kabinie? jest płaska pod spodem czy tak jak u mnie ma prostokatny element wielkości 8*4 cm z dziurkami jak od głośniczka?

pozdrawiam
ex
ex-runner jest offline   Odpowiedź z Cytatem