Witam
No to wygląda na to że doszedłem do ładu ze swoim Blosem. Jak to zwykle bywa źródłem niedomagań mojego blosa był... brak podstawowych wiadomości na temat urządzenia u montażystów, powiedziałbym że standart
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Musiałem sam zdobyć opis techniczny Blosa (jak ktoś potrzebuje ten dokument to mogę pomóc w tej kwesti jest w wersji angielskiej, francuskiej hiszpańskiej i włoskiej ;-))) i sam sobie ustawić urządzenie.
Więc po kolei;
dynamika - lepiej niż benzynka
wolne obroty - stabilne jak nigdy co najmniej takie jak na benzynie, a subiektywnie sądzę że lepiej,
spalanie - miasto z klimą 15,5 l/100 km, trasa jeszcze przy tych ustawieniach nie sprawdzałem ale rokuje nieźle
wszystko chodzi na jednym parowniku 140 kW (tak przy okazji mam w związku z tym do sprzedania parownik BRC AT90E 100 kW, który mi został po wszystkich tych operacjach jak ktoś ma ochotę to zapraszam na priva)
A teraz co było źródłem problemów;
po pierwsze sposób ustawienia samego blosa czyli musi być ustawiony dopływem gazu do góry minimalnie odchylony od pionu,
po drugie przewód doprowadzający fazę lotną gazu do blosa, może być dowolnie długi ale nie może mieć na całej długości żadnych śrób, złączek itp.
To chyba tyle jak sobie coś jeszcze przypomnę to oczywiście dopiszę
PS utwierdziłem się w swoim przekonaniu - nie wierzę "fachowcom".
pozdrawiam
Marcin
A no i żadne tam kombinacje z dwoma parownikami bo to nie służy blosowi ;-)), jeden a dobry to klucz do sukcesu.