Temat: [Mondeo 1993-1996] Autoalarm procedura uzbrojenia
View Single Post
Stary 09-05-2005, 08:06   #131
waldezk
ford::advanced

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

Cytat:
Napisał ex-runner
1) gdzie dokładnie podpięte są kabelki pod czujnik 2lockw klamce i ktorędy idą do centralki - lączą się gdzieś wcześniej???? (jakby i kolory były podane to suuper).
na czerwono masz zaznaczony (załącznik set-reset switch) ten przełącznik lub raczej czujnik położenia klucza na otwórz lub zamknij, sprawdź złączki w drzwiach. Jak od tego czujnika nie będą dochodziły sygnały do centralki to z klucza tak jak piszesz nie będzie 2look działał.
Jeszcze jedno, dokładnie nie sprawdziłem, ale z centrali wychodzą 3 wiązki i są chyba wpięte na listwe po prawej stronie przy podłodze na ściance, przy nogach pasażera, jak odsłonisz tapicerke to zobaczysz.

Cytat:
Napisał ex-runner
... nie daje sygnału w "teście mireza" podobnie jak przednie drzwi i prawe i lewe...
na niebiesko masz zaznaczone w przednich drzwiach (w tylnych też są) mikroswitche czy drzwi masz zamknięte czy otwarte (switch zwarty - masa, otwarty - brak masy), sygnały z tych switchy idą do centralki alarmowej i do check-panela (jak go masz - to jak otworzysz drzwi to powinna się świecić lamka drzwi na panelu).
Jak któryś switch by był uszkodzony to alarm nie powinien ci się uzbroić tak myślę.
No i wtedy nie test mireza nie przejdzie.
Chyba że ten switch jest cały czas zwarty, to wtedy alarm się uzbroi.

Cytat:
Napisał ex-runner
4) z innej beczki - jak u was wyglada skrzynka z bezpiecznikami w kabinie? jest płaska pod spodem czy tak jak u mnie ma prostokatny element wielkości 8*4 cm z dziurkami jak od głośniczka?
u mnie jest to samo