podpisuje sie dokladnie pod tym co napisal waldezk
przewody od centralki schodza na podloge i pod fotelami przechodza na druga strone samochodu odgaleziajac sie w okolicach kazdego slupka oraz do bagaznika po czym ostatnie kilka przewodow ginie w czelusciach deski dochodzac do timera (ten prostokatny element pod skrzynka bezpiecznikow z otworkami wydajacy dzwieki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) oraz stacyjki,,,, itd.
nie dzialanie u Ciebie 2lock'a z kluczykow sugeruje uszkodzenie switcha w obydwu zamkach drzwi przednich - na 100%
nie wiem czy tak samo jest w kombiaczu (z tego co pamietam waldezk nie mial tego gniazda), u mnie jest i zanim doszedlem do czego to jest..... uznalem ze pozyczona do testow centralka jest walnieta albo jednak nie da sie alarmu uruchomic, poniewaz alarm sygnalizowal uzbrajanie ale sie nie uzbrajal.
Jesli jest to taka sama wtyka jak przy zbiorniku spryskiwacza, ale ma pokrwke czerowna, a nie niebieska to jest to wg. mnie "Lock isolator switch". Po zwarciu i trzymaniu kluczyka pozwala na otwarcie bagaznika bez koniecznosci otwierania przednich drzwi w celu wylaczenia alarmu. Raczej nie wykorzystasz tego do otwierania bagaznika z pilota.
sprawdz dokladnie przelaczniki w drzwiach - z reguly lamie sie tam element plastikowy i jesli sa dobre pozostaje kontrola lub przedzwanianie kabli
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - to strasznie zmudne i najmniej przeze mnie ulubione. zreszta zajrzyj tutaj
http://www.mirez.co.uk/AlarmProbs.htm
tam jest opisany ten problem.
Pzdr