Temat: [Mondeo 1993-1996] Autoalarm procedura uzbrojenia
View Single Post
Stary 10-05-2005, 14:55   #136
waldezk
ford::advanced

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

noski, na 2 rysunku to czarne to jest osłona na look isolator switch którego w środku nie masz jak sądze, zresztą ja go też nie mam, służy do:
Cytat:
Napisał Mondzio
Jesli jest to taka sama wtyka jak przy zbiorniku spryskiwacza, ale ma pokrwke czerowna, a nie niebieska to jest to wg. mnie "Lock isolator switch". Po zwarciu i trzymaniu kluczyka pozwala na otwarcie bagaznika bez koniecznosci otwierania przednich drzwi w celu wylaczenia alarmu. Raczej nie wykorzystasz tego do otwierania bagaznika z pilota.
to niebieskie to jest czujnik położenia zamka, daje mase na lampke jak otwierasz bagażnik i jednocześnie przerywa masę jako sygnał do centralki alarmowej.
rysunek 3, ja tej wtyczki nie mam, więc nie mam jak sprawdzić ale Mondzio może mieć rację, w schematach z haynesa nic o tym nie znalazłem.
co do rysunku nr 1, sprawdze czy mam takową, bo dokładnie tam nie zaglądałem.

[ Dodano: 2005-05-10, 15:01 ]
ex-runner, a lampka bagażnika ci się zapala ??, możliwe że czujnik położenia zamka ci się uszkodził, musiał byś go sprawdzić. to ten niebieski na fotkach noskiego.
Natomiast ten set-reset switch to jest czujnik położenia bębenka - strona 237-238 sam naprawiam.