Mam Mondeo '93 silnik 1,8 16V wstawiłem niedawno gaz, w ciągu kilku dni rozwaliło mi 2 rezonatory (komora miesznia, powietrza jakoś tak to się nazywa, siedzi on na przepustnicy dolot do kolektora), aż złość mnie wzięła bo niby zabezpieczenia są a to wybucha koszt całkiem tani był wymiany tej plastikowej komory, ale bez sensu tak co jakiś czas, poza tym przy pierwszym wybuchu powyginało mi maskę od spodu, całe szczęście, że to na koszt zakładu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przypadkiem dorwałem gościa co ma też mondeo na gazie i pokazał jak ma to u siebie zrobione. Zamiast tej komory miał wstawioną coś w rodzaju metalowej puszki, mini komora, w środku jakaś membrana, jest ona ściągana ze stanów. Zajechałem do tego gościa co mu wstawił gaz, zrobił mi to od ręki, 3h i gotowe koszt z założeniem 250zł, teraz śmiga jak nigdy żadnych strzałów nie ma i jeździ tak jak na benzynie. Więc nie proponuje zakładać gaz tam gdzie się na tym nie znają, a nie tam gdzie najtaniej u mnie koszt instalacji wyszedł razem 1850zł. Oczywiście zakładałem w tym roku i pojeździlem już trochę na dłuższych i krótszych trasach, dodam że nie mam zabezpieczeń na kolektorze.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.