Cytat:
|
Napisał ex-runner
Właśnie spojrzałem na syrenę u Ciebie na zdjęciu - powiedz jak rozepniesz kabelek czerwony od niej to jest w środku pojedynczy śledź???
|
dokładnie....jest podłączona pojedynczym śledziem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pzdr.
[ Dodano: 2005-05-24, 08:51 ]
Cytat:
|
Napisał waldezk
czujniki w dźwiach w zamkach, nie te od świateł sterowane do masy, masa jak zamknięte
styki: 5, 6, 7, 8 - jak będziesz miał zamkniąte drzwi to podłączając miernik do ty styków kolejno i do masy, miernik na teście ciągłości będzie ci piszczał (zaznaczyłem na czerwono)
końcówka 4 to krańcówka od klapy silnika, (na zielono)
końcówka 25 to czujnik w bagażniku (na niebiesko)
|
waldezk....przeleciałem test ciągłości i padło na tylną klapę ( styk 25 do masy nie dawał ciągłości) reszta działała ok.
rozebrałem wiec szybciutko osłonę wewnetrzną i wyszperałem kabelki od dwóch czujników. od tej niebieskiej kostki ( czujnik położenia zamka) i od czujnika przy samym zamku.
1)który z tych czujników odpowiada za przerwę w teście ciągłości ???
2)może założe zworkę na tym czujniku oznaczonym na czerwono i wtedy sprawdzę ?
3)z tego czerwonego wychodzą 3 kabelki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
4)kiedy rozłączałem styki od niebieskiej kostki gasła lampka oświetlenia wnętrza tzn. ze niebieska kostka jest ok. tylko po co tam tyle kabli jak ( aż 3 )
cały czas kombinuje jak uruchomić podwójne ryglowanie