witam
Co do regulacji to:
Mała boczna śrubka reguluje wysokość przepustnicy i nic więcej (ale od wysokości zależą obroty)
Dużą od spodu reguluje się stosunek mieszanki powietrze - gaz , kręcąc nią opuszczamy lub podnosimy "rurkę" z szczeliną którą wypływa gaz .
to jest cala regulacja.
Aby poprawnie wyregulować musimy mieć dobry parownik bo np u mnie wolne obroty są zawsze takie same choć nie wiem jak bym blosa wyregulował, pomaga regulacja parownika .
Do regulacji powinien wystarczyć analizator spalin gdyż regulacja składu mieszanki jest dla całego zakresu obrotów. Zakładając ze "Blos" pracuje liniowo wystarczy regulacja przy 1/2 maksymalnych obrotów tak aby lambda była w okolicy 1.
Pozostaje tylko ustawić obroty biegu jałowego i po całej regulacji .
Na forum były opinie ze stosowanie blosa nie ogranicza (nie wpływa) pracy silnika na Pb , to nie jest prawda gdyż ruchoma przepustnica blosa wprowadza dość duże opory przepływu powietrza i musi sie to odbić na mocy i momencie obrotowym silnika.
Jeżeli miał bym komuś polecić blosa to wszystkim którzy mają instalacje I generacji , zamiast miksera , na pewno auto będzie jeździło lepiej i bardziej ekonomicznie .
Dobra instalacji II generacji da lepszy efekt , po warunkiem ze mikser będzie miał stosunkowa dużą średnicę .
Nie wspominam o wtrysku ,do którego było porównanie , myślę ze nie na miejscu .
Dużą zaletą Blosa jest jego prostota ,po prostu nie ma się co popsuć.
Co do montażu to wszystko zależy od układu dolotowego silnika , średnica rur do blosa to 70mm, jak ktoś ma podobne to bez problemu zamontuje w 20min .
Na razie tyle bo mam to urządzenie kilka dni , za jakiś czas napisze cos więcej .
Pozdro
|