>>1. Jaki przebieg miał samochód przed instalacją gazu ?
około 118 tys km
>>2. Czy warsztat w którym zakładał Pan instalację LPG uprzedził o konieczności sprawdzania
luzów zaworowych ?
nie było mowy o żadnych luzach zaworowych
>>3. Czy przed instalacją LPG samochód brał olej ? i czy próbował Pan dociec co jest przyczyną tego ubytku (tzn czy był Pan w warsztacie mechanicznym z tym problemem) ?
właśnie nie zdążyłem , wydaje mi się że nie brał oleju.
>>4. Czy przy instalacji LPG przeprowadzono procedurę mapowanie ECU LPG podczas jazdy testowej ?
coś takiego słyszałem, wiem że przed instalacją gazu robili wogóle bardzo długo testy komputerem ale nie podczas jazdy ( nie wiem czy ma to znaczenie )
>>5. Na jakich świecach eksploatowany jest pojazd ?
przed instalacją i podczas pierwszych kilku tysięcy miał oryginały Ford/MotorCraft ale z niewłaściwym odstępem 1,3mm. Oczywiście świece fabrycznie przeznaczone dla tego samochodu. Potem było dokładnie tak - na 120 tys pojechałem zrobic przegląd ( nie w ASO) Warsztat jest niewiele tańszy od ASO ponieważ montuje Motorcrafty i także zostały założone nowiutkie świece tej firmy. Po dwóch tygodniach auto zaczęło zrywać. I od tej pory zaczeły się kłopoty - najpierw wymieniono mi wszystkie świece na gwarancji. POtem już odmówiono bo pękły znowu dwie. Teraz jeżdżę już na pękniętych. OCzywiście szarpanie auta zniknęło pomimo uszkodzonych świec po ich sklepaniu na 1,1mm.
Tak naprawdę to nie wiem co dalej robić, jest teraz 140 tys, pasuje już robić przegląd i teraz jakie świece itd.
|