View Single Post
Stary 27-07-2005, 20:21   #1
scoorpioon
ford::beginner

Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie co z tym gazem??

Witam
Sorki ze zakladam nowy temat ale nie moglem sie dokopac odpowiedzi na moje pytanie Temat gazu to rzeka wiem.
Moze zaczne. Dzis wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem instalki gazowej w swoim mundku instalacja II giej generacji BRC. I wszystko byloby ok gdyby nie to ze Fachmani znalezli ze lambda jest be wiec nie mogli na razie zalozyc reduktora z silniczkiem krokowym tylko reczny mi zalozyli i stwierdzili ze jak wymienie lambde to zaloza mi taki jak ma byc. No spoko ustawili wszycho recznie dostroili i pojechalem a ze do dom mialem ponad 100 km wiec mialem okazje go potestowac wszystko bylo ok jechalem na gaziku az nagle patrze a na centralce (tej do przelanczania trybu pracy z kilkoma diodami) orgia swiatel. Zaczela mi sie dioda zmieniac kolorki: zielony, pomarancz i czerwony i tak na zmiane a do tego jeszcze dioda od rezerwy.
Przelanczanie nie przynosilo rezultaty zadnego. Dopiero po wylaczeniu i ponownym uruchomieniu silnika wrocilo wszystko do normy. bylo juz dobrze az tu po ok 30 kolejnych km znow to samo.
i tak cztery razy.
moje pytanie brzmi czy ktos wie czy to juz tak bedzie, czy cos jest nie tak i czy dobrze mysle ze jak centralka swiruje (tak jakby miala awarie) to wtedy jade na benzynie?
Czy jest to kwestia zle zestrojonej instalacji ?
scoorpioon jest offline   Odpowiedź z Cytatem