View Single Post
Stary 29-07-2005, 00:40   #77
dzidzia
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał dzidzia

Ale jak zawsze jest jakieś ale. od niedawna od paru dni przy tych upałach na postoju np na światłach przy włączonym nawiewie czuć gaz w aucie ale nie taki przepalony jak z wydechu czasami tylko jak przy tankowaniu czuć ??? Nie wiem co to moze być i skąd sprawdziłem wszystkie łączki i opaski, nieszczelności nie było. Czy ktoś ma tak samo?
Prubowałem dojśc czemu tak smierdzi tym gazem myslałem ze dostaje za duzo gazu na postoju wiec przykreciłem kurek gazu i odkreciłem wiecej powietrza. ale dupa zadnej zmiany dalej smierdzi gazem w aucie ;( Jutro pojade na sprawdzenie czy nie mam gdzieś dziury w wydechu.Bokiem gaz nie ucieka bo byłem u gazowników i psikali po łączeniach i nic nie widać zzeby sie ulatniał , takze na butli robie tyle samo kilosów a ostatni nawet wiecej spalanie spadło o jakiś litr w poruwaniu do poprzednich tankowań.

Mam nastepny kłopot, auto ciezko odpala na benzynie po nocy trzeba strzelić 4, 5 razy stacyjką tak zeby rozrusznik zakrecił z 10 sekund i za szustym razem zapali ale obroty są strasznie nijakie ledwo co chodzi jak mu dam w palnik to wali na czarno z wydechu a jak pzeskoczy na gaz to chodzi jak malinka?? Co to moze być ?wczesniej tak nie robił Jakaś rada?

[
dzidzia jest offline