Cytat:
|
Napisał General
czywiscie wyczytalem tez, ze zle wlaczenie anteny lub niezestrojenie (moj przypadek, bo jestem w tym lewy jak widzicie) moze spowodowac spalenie tranzystorow nie bedacych na gwarancji, wiec tak naprawde wlacze sprzet dopiero jak zrobie uchyty i pojade do jakiegos pro-cb-serwisu w Kraku, by zeszli i zrobili co trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Potrzbujesz Miernik SWR który wystarczy do podstawowego zestrojenia, posiadam gdzies nawet taki w domu a wogole to kosztuje ze 20 zł nie wiecej.
Cytat:
|
Napisał -waldi-
no ale nie w dozwolonym paśmie i modulacji n Laughing ale co tam.... dobre to było
|
To fakt, ale homologacje miałem na to radio (sam sie dziwiłem ze mi w PARze wystawili) + opłata wiec radio posidałem legalnie)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale żeby legalnie używać USB/LSB i innych pasm musiałbym posiadać licencje krótkofalarską 1 stopnia, to dopiero uprawniało do łaczności na wstąrzkach. To były czasy ....
ps
Cytat:
|
Napisał General
antena Lemm 90 cm, magnes, solidny, nie ten najwiekszy, ale ten wiekszy niz sredni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
doradziłbym inny uchwyt, za slaby magnecs może odczepiać sie przy 100 km/h a jeżli sie nie odczepia to może rysować lakier na dachu. Osobiście założylbym uchwyt taki zakladany pod drzwi lub na klape bagażnika. Pozatym lepsza masa (masa auta) anteny daje lepsze osiągi a przede wszystkim mniejszy wsp swr, jeżli ktoś ze sklepu bedzie ci zestarajał antene to patrz wsp swr powiniem byc max 1,5 a najlepiej jkaby był ponieżej 1,3. Powyżej 3 grozi uszkodzeniem radia.