Jestem posiadaczem nowego Forda Fusiona.
Jednak w dniu wczorajszym kupiłem także Forda Transita z 2000 r. (aktualny model). Samochód sprowadzony z Francji bez żadnych dokumentów serwisowych.
Zadzwoniłem do dealera Forda z pytaniem czy mogę zakupić instrukcję obsługi do Forda Transita. Odpowiedź brzmiała: "nie, dealerzy nie posiadają instrukcji. Jednak proszę zadzwonić do centrali, może oni pomogą."
Wykonałem natychmiast telefon do centrali (
nr telefonu: 22 608-67-00 później wewnętrzny "1").
Zapytałem czy posiadają instrukcję obsługi do takiego a takiego forda Transita. Miły Pan sprawdził, i powiedział że oczywiście, posiada instrucję (do aktualnego modelu Transita) i może mi ją wysłać tylko prosi o moje dane adresowe.
- No dobrze, ale ile to kosztuje zapytałem? Odpowiedź brzmiała:
nic to nie kosztuje, instrukcję prześlę gratis..
Po spisaniu moich danych miły Pan z obsługi poinformował mnie, iż w połowie miesiąca września przyjdzie ankieta z centrali Forda w Wielkiej Brytanii i liczy na moją pozytywną ocenę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Tak więc kochani koledzy: korzystajcie póki możecie. W połowie września Ford Polska staje do przeglądu. Komu brakuje instrukcji niech dzwoni i zamawia w Centrali Forda (numer podany parę linijek wyżej). Jednak domyślam się, iż dotyczy to tylko aktualnych modeli.
-Pozdrawiam-