Witam!!! (temat był poruszny na forum ale nie znalazłem istotnej dla mnie odpowiedzi)
Z mojej winy powstał kolejny problem. Przeprowadzając proces wymiany uszczelki pod głowicą wyciągnołem wałki rozrządu z głowicy. No i powstała obawa, jak je później ustawić, bo wcześniej nie porobiłem sobie znaków na kołach rozrządu.
W książce serwisowej opisują, że ustawienie wałków rozrządu nastepuje przez zablokowanie wałków właściwym przyrządem w wiadomych rowakach. Następnie należy ustwić koło pasowe założone na wale na 2 rowku.
Niby proste, ale...
Ustawienia te mogą być wprowadzone po ustawieniu po obrocie wału korbowy do położenia ustawienia tłoka w pierwszym cylindrze 20 mm przed GMP (aby uniknąć uderzenia tłoka o zawór).
Rodzi sie pare pytań (czyli dwa)
1. Czy wystarczy ustawić koła wałków i znak na kole wału korbowego, pomijając fakt ustawienia przed punktem GMP. Gdyż jak wiadomo układ zapłonowy w cylku pracy wytwarza 2 iskry z czego jedna jest tracona?? Co na to czujniki i komputer, jak ustawienia bedą na inną iskrę??
2. Jeżeli jest koniecznośc ustawienia przed punktem GMP 1 cylindra. To jak to zrobić przy zdjętej głowicy lub założonej ale bez wałków rozrządu??
Narazie nie mam pojęcia, może ktoś ma jakiąś metodę!!!!!!!?
[ Dodano: 2005-09-09, 10:43 ]
P.S.
Który cylinder jest pierwszy??
[ Dodano: 2005-09-09, 12:35 ]
Juz wiem cylinder nr 1 to pierwszy od strony rozrządu
[ Dodano: 2005-09-09, 13:54 ]
Pomału czegoś się doszukuje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
Wał rozrządu zaworów dolotowych ma występ współpracujący z czujnikiem rozpoznającym określoną fazę obiegu pracy w cylindrze nr 1 (czujnikiem fazy rozrządu).
tylko co dalej