View Single Post
Stary 10-09-2005, 19:09   #131
cez
ford::amateur

Domyślnie

Cytat:
Napisał maup
Gdyby cała idea blosa sprowadzała się tylko do otwarcia dolotu to IMVHO prostsze i tańsze byłoby założenie miksera o większej średnicy i zwężonego tylko na tyle, aby wysysać gaz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z drugiej strony wyniki na hamowni (na benzynie) jednoznacznie świadczą o odzyskaniu mocy po wyrzuceniu palnika i założeniu blosa. Widocznie ten przekrój jednak się zwiększył.
Jak robiłem zdjęcie nie odsunąłem do końca przegrody - w położeniu "cała naprzód" jej szczyt wystaje z korpusu na jakieś 4-5 mm.
Pozwolę sobie jeszcze zwrócić nieśmiałą uwagę na to, że w oryginalnych torach dolotu też występują rozmaite przeszkody - chociażby przepustnice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

moj post mial na celu zwrocic uwage na ten fakt , ja nie twierdze ze cos nie tak z tym blosem ....sam mysle o wstawieniu .i tu mam pytanie czy do 1.8 na gazniku wstawiamy w tym samym miejscu co w autach na wtrysku????

t/z do dolotu mam podlaczyc?? tylko ze ten moj dolot w vw jakos nie bardzo szczelny jest co innego w golfach na jednopunkcie .........
cez jest offline