View Single Post
Stary 11-09-2005, 21:37   #132
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał cwiety
... mam autko które podobno jest nie do zagazowania( tak twierdza gazowcy) a jest to Audi 2.2turbo na mechanicznym wtrysku z interkulerem...
Zastanawiam się czy opisywany patent by nie rozwiązał przynajmniej jednego z tych problemów. Przeczytałem temat od początku i rzuciło mi się w oczy coś o braku podciśnienia zasysającego gaz tylko opływie (może to jakiś lek na takie kolektory).Ponieważ od nadmiaru info prawie pękła mi głowa jeżeli ktoś będzie dociekliwy to proszę o analizę bo ja się zagubiłem
[ Dodano: 2005-09-10, 13:04 ]
No i jeszcze jedno przemyślenie: Czy zawór upustowy do którego rurka zrzutu nadciśnienia jest doprowadzona z kolektora nie powinien zadziałać jak zawór antywybychowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witaj. Moim zdaniem najlepiej spisała by się w twoim silniku jakaś instalacja III generacji. Jest to ciągły wtrysk wielopunktowy z własnym komputerem sterującym. Trzeba tylko znaleźć taką, która nadaje się do silnika z doładowaniem.
Co do Blosa to teoretycznie powinien pracować z niedużymi doładowaniami. Nie ma w nim żadnego wyjścia do atmosfery, ale oryginalne oringi uszczelniające pokrętła regulacyjne są luźniutko spasowane (przynajmniej u mnie). Przy większym ciśnieniu mogą nie wytrzymać, zwłaszcza ten od głównego pokrętła. Zawsze jednak można coś tu pokombinować, wymienić itp.
Zawór upustowy ma chronić sprężarkę w momencie nagłego zamknięcia przepustnicy. Od kolektora idzie do niego zazwyczaj tylko dość cienki przewód doprowadzający podciśnienie. A strzał w kolektor to zjawisko gwałtowne. U mnie potrafił wyrywać grzybek o średnicy 50mm pomimo wklejania go na: silikon, klej wurth, klej epoksydowy. Tylko ja nie mam przepływomierza więc mogę sobie (prawie) bezkarnie postrzelać. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mówiąc krótko: BOV nie zadziała jako antywybuch.

[ Dodano: 2005-09-11, 21:47 ]
Cytat:
Napisał cez
....sam mysle o wstawieniu .i tu mam pytanie czy do 1.8 na gazniku wstawiamy w tym samym miejscu co w autach na wtrysku????

t/z do dolotu mam podlaczyc?? tylko ze ten moj dolot w vw jakos nie bardzo szczelny jest co innego w golfach na jednopunkcie .........
W przypadku gaźnika w dolocie nadal pozostanie podstawowa restrykcja czyli sam gaźnik i jego krótki kolektor.
gondoljerzy jest offline