W tej chwili nie mam sprzętu (czekam na Włochów) ale obiecuję uroczyście, że jak tylko przyjadą to wybebeszę gwizdek, porobię wzdęcia, pomierzę V-wycięcie i to wszystko tu wrzucę.
Wybacz intymne pytanie - w jakim stanie masz parownik?
Aha - jeszcze ad Cossie - powtórzę, że
od bardzo długiego czasu są w sprzedaży
tylko dwa modele BLOSa - jeden manualny (bohater tego wątku) z końcówką nru części ....7700 0021, sprzedawany tu i ówdzie, w tym na Allegro, który można montować w silnikach z przepływomierzami klapowymi (oraz wszystkich innych), oraz drugi o
takim samym korpusie (i chyba tyż gwizdku) tyle, że w nim zamiast śruby regulacyjnej jest motorek, u motorka dynda komputerek i w ogóle czary mary w Doom'a można pograć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Tego nie chcemy i o nim nie rozmawiamy.
Nie wiem, czy ten temat desygnowania/niedesygnowania pod silniki z przepływkami nie wziął się przypadkiem z niedoróbek translacyjnych - włoski>angielski>polski.
Mogę opublikować skan instrukcji gdyby ktos ew. potrzebował, w necie wisi podręcznik o BLOS'ach - przeanalizuj tekst pod tym kątem.