View Single Post
Stary 05-10-2005, 14:14   #4
noski
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał adi
jescze jedno-jesli okaze sie ze to katalizator to chce go "wybebeszyc" tzn wyjac,rozciąć,wywalic porcelanke-ta niby zaklejona-ponownie zespawac i zamontowac.
tylko słysząłem opine ze auto zrobi sie sporo głosnijsze przez to?!!tzn beda sie robiły zawirowania w tym pustym katalizatorze i hałas powstawał.
hej..

ja wykonałem w moim mondusiu taką przeróbkę bo wkład od katalizatora sie posypał, brzęczał i latał po puszce. wykręciłem całą rurę z katem, kolega od góry rozciął puszkę kata i wytłukłem wkład.potem ładnie zaspawał.

efekty:
1. we wnętrzu nieznacznie głośniej przy wiekszych predkościach obrotowych.przy normalnej jezdzie nie przeszkadza. na zewnątrz dosc specyficzny dzwiek jak po tuningu.słychac ze spaliny rozpręzają sie w puszcze a potem musza sie stłoczyc w rurze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. wydaje sie ze lepiej ciągnie
3. minusem jest zapach spalin (parkuje w grazu podziemnym i po wyjsciu doskonale czuje ten nieprzyjemny zapachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jak bedzie przypływ gotówy to wstawie kata (jakiś zamiennik)

pozdrawiam
noski jest offline   Odpowiedź z Cytatem