View Single Post
Stary 05-10-2005, 14:22   #5
Mateusz G
ford::average

Domyślnie

Ja mam u siebie pdobny problem tyle ze u mnie sie na to składają dwie żeczy
Po pierwsze mam przytkanego kata na 100% bo ostatnio tak go zaczeło zamulac ze szkoda gadac a jak bylem u znajomych magików od forda to szystko inne sprawdzili i ok a przy przebiegu 203 tys/km kat na bank jest trafiony mam zamiar go wybebeszyc i wstawic samą puszke tak dla picu zeby sie na przegladzie nie doczepili

Po drugie od jakiegos czasu jak dodawałem gazu to występowałe takie dziwne buczenie przy określonych obrotach silnika, na początku myślalem ze mam gdzieś przedmuch ale wszystko ok potem ze to moze obluzowalo sie mocowanie tylnego zderzaka albo czegos podobnego i dlatego wpada w rezonans ale to terz nie bylo to dopiero oswiecił mnie diagnosta na przeglądzie jak zlapał ostatnia puszke tlumika to bylo czuc jak w srodku wszystko lata poprostu sie wklad wypalił i teraz resztki stali walają sie po tlumiku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jak dodaje gazu pewnie czesciowo przytykają wylot a jak mocniej przygazuje to czasami nawet miejsze fragmenty wypadnom przez rure.

u ciebie moze byc podobna sytuacja bo u mnie ostatnia puszka terz z zewnatrz jest w dobrym stanie ale zamierzam sie z tym uporac przed koncem roku czyli wywalic kata zostawiajac obudowe i wymienic ostatni tlumik
Mateusz G jest offline   Odpowiedź z Cytatem