Witajcie!
Jestem pod dużym wrażeniem jeśli chodzi o zaangażowanie i dociekliwość w dążeniu do rozwikłania tych zagadek.
No i słowa uznania dla
waldezk - poważnie! Skąd Ty to wszystko wiesz?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam prośbę zatem ...
Kupiłem niedawno alarm (Magicar SafeCar) i mam zamiar zabrać się za jego zainstalowanie (bo centralka niestety tylko CL DL i RC). I tu schody. Nie mam niestety opisu wyprowadzeń z centralki (no część już mam z tego imponującego wątku ;-) i nie do końca wiem gdzie co podlutować...
Zatem kolejno... według mini instrukcji jaką dostałem z alarmem (Starmach jest oszczędny...):
:arrow: gdzie podpiąć najwygodniej plus na sygnalizację kierunkowskazami (mam przekaźniki za centralką to może tam...)
:arrow: do zamykania i otwierania zamka mam wyprowadzone 2 kabelki - gdzie je podłączyć (gruba wtyczka wtyk 5 i 6 ???)
:arrow: do centralki alarmu ma wejść + i - drzwi..(?). i plus od świateł stopu (skąd najbliżej)
:arrow: kupiłem dodatkowy siłownik, żeby móc otwierać klapę niezależnie - jak go zasilić (mam wyjście (-) 3go kanału)
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi... jutro może zeskanuję schemat podłączeń który dostałem z alarmem. Z góry dzięki za pomoc.