Temat: [Mondeo 1993-1996] Autoalarm procedura uzbrojenia
View Single Post
Stary 11-10-2005, 00:58   #165
pawelel
ford::beginner

Domyślnie Re: jak podpiąć Magicar do instalacji???

Cytat:

zerknij tutaj - odnośnik alarm w MkI

I to jest najcenniejszy link w tym wątku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poważnie! Że też wcześniej na to nie wpadłem. Teraz poszło z górki. Zacząłem dziś po południu i centralny już działa (jeszcze bez ryglowania), migacze podpięte, zlokalizowane większość kabelków... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wciąż jeszcze kilka pytań:
-> przekaźnik do ryglowania podłączam pod drugi kanał i wtedy rygluję przyciskiem zamka klapy a otwieram klapę dopiero po rozbrojeniu alarmu? Jeśli złożyć układ do ryglowania to on sam ryglował będzie zamki przy każdym zamknięciu auta?
-> przekaźnik blokady - powinien przerywać obwód zapłonu czy rozrusznika (zapłonu chyba lepiej...?) - jeśli pod rozrusznik - to auta się nie zapali, jeśli pod zapłon - zgaśnie również przy antynapadzie - dobrze myślę? Na czym polega "prostszy sposób" z twojego rysunku nr 1. ? Co się wtedy dzieje - znaczy co wisi na 8 pinie prawej wtyczki?
-> skąd najlatwiej złapać sygnał świateł stopu?

Z góry dzięki za odpowiedzi. Paweł
pawelel jest offline   Odpowiedź z Cytatem