Temat: [Mondeo 1993-1996] Autoalarm procedura uzbrojenia
View Single Post
Stary 12-10-2005, 08:26   #166
waldezk
ford::advanced

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie Re: jak podpiąć Magicar do instalacji???

Cytat:
Napisał pawelel
Wciąż jeszcze kilka pytań:
-> przekaźnik do ryglowania podłączam pod drugi kanał i wtedy rygluję przyciskiem zamka klapy a otwieram klapę dopiero po rozbrojeniu alarmu? Jeśli złożyć układ do ryglowania to on sam ryglował będzie zamki przy każdym zamknięciu auta?
-> przekaźnik blokady - powinien przerywać obwód zapłonu czy rozrusznika (zapłonu chyba lepiej...?) - jeśli pod rozrusznik - to auta się nie zapali, jeśli pod zapłon - zgaśnie również przy antynapadzie - dobrze myślę? Na czym polega "prostszy sposób" z twojego rysunku nr 1. ? Co się wtedy dzieje - znaczy co wisi na 8 pinie prawej wtyczki?
-> skąd najlatwiej złapać sygnał świateł stopu?
ad. 1 - w info magicara tak było napisane, że jak alarm jest zazbrojony to przycisk 2 kanału rygluje dodatkowo zamek.
Układ zrobiłem i działa u mnie w mondku, nie musze naciskać dodatkowo żadnych guzików, tylko normalnie zazbrajam alarm, on mi zamyka i rygluje, ale w funkcji komfort zamyka ale nie rygluje.

ad. 2 - przekaźnik blokady podłącz tam co sobie chcesz zablokować, ja dla przykładu podałem tylko, na pinie 8 wisi masa od przekaźnika rozrusznika, jak byś miał fordowski alarm to on by te mase odcinał i rozrusznik nie zakręci.

ad. 3 - najprościej spod wyłącznika stopu pod pedałem hamulca