Znowu nieszczęsny zawór EGR. jak pisałem wyżej zaślepiłem zawór .Wyciołem zaślepkę z puszki po piwie i faktycznie było lepiej ,autko przy nagłym wciśnięciu gazu odrazu sie zbierało, a gdy nie był zaślepiony miał delikatne zawachanie w każdym bądź razie u mnie odczułem zaślepienie EGR ale do czego zmiezam , zrobiłem 3000 km i znowu coś nie tak chodziło autko, znowu przy przyspieszaniu miewał chwile zawachania i postanowiłem zerknąć na zaślepkę, co się okazało blaszka po puszce po piwie nie wyczymała, przepaliła sie albo temperatury nie wytrzymała lub ciśnienia i normalnie wywaliło w niej dziure co najgorsze resztki tej blaszki chyba zassał silnik bo ich nigdzie nie było więc nie zakładajcie blaszek po puszce po piwie bo one nie wytrzymują oczywiście nie zrezygnowałem z zaślepienia EGR ponieważ spodobało mi sie jak się zachowuje z zaślepką i postanowiłem zaślepić blaszką stalową którą wyciołem poprostu ze szpachelki akurat miałem taką pod ręką jeszcze nówka ale i tak za niedługo tam zaglądne żeby sie upewnić czy wszystko wporządku myślę że ze stalową nie powinno się nic stać.