View Single Post
Stary 20-10-2005, 22:29   #26
D-fens
ford::average

Domyślnie

Sorki za odgrzebywanie starszych postów ale zgodnie z zasadami forum pobawiłem się wcześniej ciekawą opcją "szukaj" i mam coś co nie padło w tej dyskusji.

Mianowicie - poczytałem sobie o komputerze w MKIII, wymianie liczników i przełącznika do kierunków. Dzisiaj dowiedziałem się (w ASO - za flaszkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) że nie ma porzeby wymiany całych zegarów a jednynie zmiana oprogramowania do zarządzania lewym wyświetlaczem (u mnie w wersji Trend pokazuje tylko temperaturę zewn). Koszt jak się dowiedziałem nie powinien przekroczyć 200 PLN plus oczywiście koszt zakupu przełącznika do sterowania z dźwigienki kierunków. Gdzie to zrobić? Ja dostanę namiar na gościa, który zajmuje się m.in. przekręcaniem liczników. Ma odpowiednie oprogramowanie i sprzęt - podobno działa. Więc musicie poszukać w swojej okolicy.

Acha - i dzięki Waszym podpowiedziom zrobiłem sobie w swoim Mondziaczku podświetlenie nóg kierowcy i pasażera - łączna kwota 3 PLN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. = 2 żarówki i minuta samodzielnej roboty. Super wygląda!

A co tam - skorzystam jeszcze z okazji i zapytam - co może być przyczyną samodzielnego uaktywniania się alarmu - zbyt czułe "mikrofony"? Sąsiedzi mają mnie dosyć - nawet obrzucali mi w nocy samochód jajkami (uszkadzając lakier). Samoczynnie się włącza o różnych porach i czasie. Jak ktoś ma pomysł to napiszę następnym razem model alarmu bo książeczka została w samochodzie na parkingu.

Pozdrawiam Mondeomaniaków. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.