View Single Post
Stary 21-10-2005, 16:14   #27
D-fens
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał marek11
Ta przerobka na kopa wedlug twojego rozeznania moze byc ciekawa. Napisz jak juz bedzie dzialac.

Oczywiście jak się za to zabiorę to nie omieszkam się pochwalić. Ale teraz czeka mnie wymiana amorków i przegląd zawieszenia (poza ASO) więc finanse będę miał w co ulokować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[ Dodano: 2005-10-21, 09:15 ]
Czy moglbys opisac te minute roboty krok po kroku ?
1. Dosłownie - palcem sprawdziłem czy mam rzeczywiście oprawki w miejscu gdzie powinny się znajdować -> jest to dolna granica plastiku idąc w dół pod kierownicą w stronę "pedałów". Jest tam takie nierówne zagłębienie w które należy wetknąć żarówkę. Po stronie pasażera jest łatwiej bo jest tam wycięcie na granicy plastików dokłanie tam trzeba szukać oprawki.
2. Zakup w ASO Forda 2 żarówek 5W szklanych (chyba się nazywają bez cokołu) po 1,5 zł za sztukę - pewnie można i taniej
3. Przy otwartych drzwiach (bez użycia wzroku w moim przypadku - nie lubię się zchylać) wcisnąłem żarówki próbując różnych konfiguracji - docisąłem do końca jak zaczęła świecić.
4. Powtórzyłem operację po stronie pasażera
5. Ogromne zadowolenie z 1 samodzielnej modyfikacji mojego Mondziaczka