View Single Post
Stary 24-10-2005, 09:53   #1
Bamse
ford::amateur

Domyślnie Pomoc przy Mondeo TDDi

Witam wszystkich miłośników i fanów Forda.

Właśnie przymierzam się do kupna Mondeo. Od paru dni nic innego nie robię tylko siedzę i czytam archiwum forum i obgryzam paznokcie jednocześnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
Proszę o trochę wyrozumiałości i zrozumienia na pytania jakie Wam zadam. Wiem, że wiele info jest w archiwum ale na niektóre pytania nie znalazłem odpowiedzi.
Do rzeczy.
Chcę kupić dobre, ekonomiczne, szybkie auto które chciałbym potrzymać ze 2 latka. Wybór padł na Mondeo. Natomiast teraz jestem troszkę skołowany przez to co wyczytałem u Was na forum.
Chciałem auto z rocznika 2000-2002 z silnikiem TD i 130 KM. Okazało się, że są dwa rodzaje TDDi i TDCi. Rozumiem, że TDDi nie ma 130KM tylko 90 i 116 zgadza się? Czy ktoś byłby tak miły i przesłał mi osiągi, dane o spalaniu i własne opinie na temat przyspieszania 116KM autkiem może... być na maila : depeche@go2.pl

Naczytałem się o TDCi i zdecydowałem że nie kupię tego silnika bo za dużo z nim problemów a jestem osobą która nie siedzi i nie dłubie w samochodzie tylko leździ.

Co z pompą wtryskową i końcówkami wtryskiwaczy do TDDi? Czy są bardziej wytrzymałe?
Dużo pisaliście o zmiennej geometrii turbiny? Nie wiem co to znaczy ale rozumiem, że jest to lepsze rozwiązanie i występuje ono w TDDi?

Jeśli kupię wersje TDDi 116KM chciałbym ją zchipować. Jakie są osiągi (przyspieszanie i elastyczność ) po takim zabiegu. Bez wykresów proszę tylko cyferkami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy wogóle jest mądre chipowanie auta z przebiegiem pow 160 tys km?

Reasumując.

Z jakiego rocznika, miesiąca autko mam kupić aby być pewnym że to TDDi ma odpowiednia pompę turbinę i że będę mógł cieszyć się bezawaryjną eksploatacją autka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
Możliwe, że nie będę przy kupnie auta osobiście tylko znajomy ściągnie mi je z Niemiec dlatego muszę przekazać mu jak najwięcej szczegółowych informacji.

Możecie pisać na maila.
Z góry dzięki za wyrozumiałość i pomoc.
Pozdrawiam

ADAM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.