View Single Post
Stary 03-12-2005, 00:17   #272
diablos
ford::amateur

Domyślnie

Cytat:
Napisał Struna
poczytaj instrukcję do BLOS-a to zrozumiesz - Piro opisał to w skrócony sposób wyciągając jakbyesencję działania tegoż urządzenia nie wdając się głęboko w równania itd. Najlepiejzamontuj to u siebie a zobaczysz co jak i co daje - chociaż po polonezie to raczej bardzo spektakularnych wyników się spodziewać nie należy - no ale spalanie może zmaleć.
Sorki, nie chcialem nikogo urazic, poprostu Piro strzelil kilka "bykow" (np. z zasada dzialania miksera). Jako osoba ktora zajmuje sie tuningiem silnikow (tak wywnioskowalem z innych postow) powinien to wiedziec. W firmie robiacej auta musi byc osoba wyksztalcona ktora jest "muzgiem" a inni babraja rece w smarze i to sa mechanicy. Ci nie powinni myslec tylko krecic srubokretem. No ale do rzeczy.

Jestem strasznie ciekawy jak dziala ten blos i tego poprostu nigdzie nie znalazlem (ani tu).
Ja mam mikser "klasyczny" przerobiony tak ze auto smiga i na benie i na gazie a oryginalnie na gazie bylo duzo slabsze. Wiec zastanawiam sie czy w moim przypadku ten blos w ogole cos da.
diablos jest offline