Cytat:
|
Napisał marek11
Nie wiem czy to sie nadaje do tego tematu ale w moim kombi kiedy stoi na powietrzu i zrana wlaczam wycieraczke przednia wlacza sie rowniez wycieraczka tylna. Taki inteligentny uklad. RANO-1 PRZETARCIE SZYBY PRZEDNIEJ-TYLNA TEZ TRZEBA PRZETRZEC BO KIEROWCA MOZE ZAPOMNIEC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Tak, to jeden z tych bajerów "zaszytych" w module GEM. Znowu pojawia się nieśmiertelny moduł GEM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedne auta mają funkcję o której piszesz, inne nie - wszystko zależy od wersji zastosowanego modułu GEM.
Podobnie jest zresztą z trybem pracy wycieraczek przedniej szyby - są wersje GEM, które po spryskaniu szyby wykonują pod rząd 4 pełne cykle przetarcia szyby, są też wersje, które wykonują 3 cykle i po krótkiej chwili 1 cykl.
Tak przy okazji - nie wszystkie funckje "zaszyte" w GEM'ie da się software'owo zmienić/aktywować. Istnieje bowiem kilka hardware'owych wersji GEM'a - i od hardware'owej wersji GEM'a zależy, które funkcje obsługuje dany typ modułu.
Trzeba więc uważać przy dobieraniu modułu, bo GEM obsługuje wiele innych funkcji (kiedyś pisałem o tym oddzielny post) i można się nieopatrznie pozbawić np. funkcji sterowania centralnym zamkiem z pilota czy też elektrycznego sterowania szybami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moja przygoda z Fordem już się skończyła...
jednak miło wspominam wspólne chwile z moim Mondkiem

i 120.000 km, które wspólnie przemierzyliśmy...