Cytat:
|
Napisał jakubek2002
Skrzypienie pojawiło mi się niedawno ale 3x byłem holowany do serwisu bo komp. pokazywał mi usterkę silnika! dopiero po misiącu sobie z tym poradzili. Skandal!!! Przyczyną był podobno wadliwy ... pedał GAZU. Teraz jest ok. W serwisie powiedzieli mi, że objawy jakie zaobserwowałem przed awarią tj. falowanie obrotów na jałowym były zapowiedzią tej usterki. teraz z niepokojem obserwuję obrotomierz bo jak mi sie skończy gwarancja to będzie kicha.
|
O Kurczę!!! Sorry, że trochę off topic w tym wątku, ale dobrze wiedzieć. Ja miałem dokładnie takie same objawy gdzieś tak w marcu, czy kwietniu. Parę razy pomogło działanie, jak w Windowsie (dosłownie) wysiadłem, otworzyłem maskę, popatrzyłem na silnik, zamknąłem maskę, wsiadłem, kluczyk w stacyjkę i zapalał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dwa razy mi się tak zdarzyło, a objaw był taki, jakby ktoś ako wyciągnął, bo radio się kodowało przy okazji i trzeba było pin wprowadzać. I taką historię z tymi wolnymi obrotami też miałem. I faktycznie myślałem, że to problem z pedałem gazu, bo to podobno jest elektronicznie zrobione i gdzieś w instrukcji znalazłem podobny opis objawów. Skończyło sie tak, że na lawecie do serwisu pojechał, ale nic nie wymienili. Podobno tylko kable podokręcali, bo były gdzieś poluzowane.
Pozdrawiam.