View Single Post
Stary 04-01-2006, 22:38   #13
nbx
ford::amateur

Domyślnie

Cytat:
Napisał jakubek2002
Skrzypienie pojawiło mi się niedawno ale 3x byłem holowany do serwisu bo komp. pokazywał mi usterkę silnika! dopiero po misiącu sobie z tym poradzili. Skandal!!! Przyczyną był podobno wadliwy ... pedał GAZU. Teraz jest ok. W serwisie powiedzieli mi, że objawy jakie zaobserwowałem przed awarią tj. falowanie obrotów na jałowym były zapowiedzią tej usterki. teraz z niepokojem obserwuję obrotomierz bo jak mi sie skończy gwarancja to będzie kicha.
O Kurczę!!! Sorry, że trochę off topic w tym wątku, ale dobrze wiedzieć. Ja miałem dokładnie takie same objawy gdzieś tak w marcu, czy kwietniu. Parę razy pomogło działanie, jak w Windowsie (dosłownie) wysiadłem, otworzyłem maskę, popatrzyłem na silnik, zamknąłem maskę, wsiadłem, kluczyk w stacyjkę i zapalał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dwa razy mi się tak zdarzyło, a objaw był taki, jakby ktoś ako wyciągnął, bo radio się kodowało przy okazji i trzeba było pin wprowadzać. I taką historię z tymi wolnymi obrotami też miałem. I faktycznie myślałem, że to problem z pedałem gazu, bo to podobno jest elektronicznie zrobione i gdzieś w instrukcji znalazłem podobny opis objawów. Skończyło sie tak, że na lawecie do serwisu pojechał, ale nic nie wymienili. Podobno tylko kable podokręcali, bo były gdzieś poluzowane.

Pozdrawiam.
nbx jest offline   Odpowiedź z Cytatem