Witam wszystkich. Obserwuję ten wątek już dobre pół roku i przeczytałem go w całości chyba ze 3 razy ale się nie udzielałem póki nie miałem BLOSA. Od ok. tygodnia mam już zamontowane upragnione urządzonko i mam w związku z tym parę wniosków i pytań. Moje autko to sierra 2.0 DOHC efi. BLOSIK zamontowłem w pozycji pionowej w połowie dolotu między stożkiem a przepustnicą. Cały dolot ma ok 100 cm. tak na oko. Najpierw stożek później jakieś 40 cm rury alu 70mm , blos, dalej oryginalna plastikowa rura 65mm. z siniczkiem krokowym od wolnych obrotów oryginalne gumowe kolanko no i przepustnica. Blos połączony z parownikiem na krótko bez żadnych pierdół. Generalnie wszystko cacy tak mi się przynajmniej wydaje. Ale mam problem. Na benie autko ciągnie jak za seryjnych czasów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na gazie do 3,5 tyś tak samo. Ale przy 4 zaczyna sie mocna zamuła do około 4,200 obr a później znowu ciągnie do ok. 5 tyś no i potem zmuła. Odcięcie na benie mam przy 6250obr. Próbowałem regulacji ale tylko przy blosie rozkręconym na max jedzie jak wyżej. Jak troszkę zaczynam zkręcać to lipa. Podejrzewam że reduktor może nie wydalać powyżej 5tyś ale z kąd ta zamuła przy 3,5tyś? Czyżby była potrzeba rozpiłowania slita w miejscu odpowiednim dla tych obrotów? Dodam że mam reduktor BRC 100kw a moje autko na benie bez miksera własnie tyle na hamowni wykazuje (136KM czyli 100kw) a taki reduktor mi założyli bo seryjnie powinno być 115KM ale po paru zabiegach moc wzrosła. Może więc reduktor nie wydala? Za to na pewno spalanie spadło. jak zmierze dokładnie to napisze o ile. Sorry że tak się rozpisałem ale jak to mówią raz a porządnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P.S Struna czy ty może byłeś 2 grudnia pod M1 w Krakowie na spocie sierrafan? bo oglądałem tam właśnie Scorpio z blosem pędzonym dwoma parownikami i mam podejrzenia ze to byłeś ty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli tak to może wpadniesz też na kolejny spocik to sobie pogadamy i może oblookasz gdzie u mnie może tkwić problem?