View Single Post
Stary 10-01-2006, 19:19   #429
dzidzia
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał maup
. Po raz dziesiąty: BLOS zabezpiecza TYLKO przed wybuchami spowodowanymi wadliwym czy niestabilnym składem mieszanki. Jeżeli masz nie w porzadku instalacje WN to strzelac może (mnie osobiście rozerwało rezonator przez ukruszony kabel czujnika położenia wału i chwilowy zanik iskry)
2 dni temu strzał rozpieprzył mi przepływke ;( . Auto nie jezdzi teraz na benzynie a na gazie po nagrzaniu nie schodzi nizej 2 tyś obrotów. Kable nie są wiekowe, swiece,przewody mają jakieś 5 tyś przebiegu. . Z instalacją wys napiecia nie ma zadnych kłopotów nie przerywa nie szarpie, ładnie zapala na zimnym i na ciepłym. Strzelił przy redukcji z 4 na 2 bieg przy dość ostrej jezdzie pretkość jakieś 80 km/h butla w połowie pełna.

No i moje pytanie do was specjalistów czemu @!$#$^$# strzelił :x
Potrzebuje jakiś patent przed ocaleniem nastepnej przepływki w razie podobnej sytuacji, do tej pory nie miałem zadnego zabezpieczenia przed strzałami bo nie było takiej konieczności a tu nagle dupa.

I nie piszcie ludziom ze nie bedzie strzelał jak bedą mieli WN wpozo bo oni to czytają i naiwnie wiezą. ja tak zrobiłem nie dałem se załozyć klapki i teraz jestem jakieś 200zł w plecy o ile znajde uzywke bo jak nie to bede musiał wyskoczyć z tysiaka u dillera ;( .
I w moim przypadku nic nie dało dbanie o instalacje wysokiego napięcia. Gaz to gaz auto nie powinno na nim jezdzić tylko zarcie sie na nim robi wiec zawsze sie coś spier@^$#. To jest moje zdanie. To moje 4 auto na gazie (pierwsze na blosie) i w kazdym sie coś chrzaniło. Nigdy wiecej gazu to złudne wrazenie ze sie oszczędza bo na pierdoły przeglądy i awarie instalki wydasz tyle jak byś jezdził na benzynie albo klekotem. Ja sie poddaje i oficjalnie mowie ze niejestem zadowolony z blosa(mozecie se to uzyć do waszej ankiety)
dzidzia jest offline