Cytat:
|
Napisał KGB
a pretensje miej raczej do VW ,ze stosuje goowniane wtryski sprzed poprzedniej epoki z przeplywomierzami klapkowymi
|
wtrysk z poprzedniej epoki jak i cały silnik w latach 90 wiekszość stosowała klapkowe. miałem monowtrysk i to wogle nie jezdziło (wersja 75 koni)zmieniłem na 107 koni z tej samej pojemności 1.8 litra
Cytat:
|
Napisał KGB
w dodatku sie nie znasz,nie wiesz dlaczego wystepuja strzaly w kolektor w autach z wielopunktem - same swiece i kable nie wystarcza
|
A no sie nie znam - wytłumacz mi inni tez są pewnie ciekawi co kopułka, palec rozdzielacz?
Cytat:
|
Napisał KGB
no i redukcja z 4 na 2 przy 80km/h nie ma sensu ,bo juz nie osiagniesz zamierzonego efektu przyspieszania ,bez przegazowki niszczy sie synchronizator i ... jak widzimy silnik
|
Nie wiem czy miałeś kiedykolwiek do czynienia z GTI. Jest zdeko inna skrzynia niz w poldku. u mnie 2 bieg kończy sie na 110 km/h. Znam moje auto nie jezdze nim od wczoraj i wiem na co je stać a pozatym jest obrotomiez (moze polonezy nie maja?)wiec widać czy moge sobie pozwolić na dany bieg.
Fakt moze i sie obraziłem na blosa ale jak włączycie pierwszą strone i przeczytacie pierwszy post rozpoczynający tą księge to wyraznie jest napisane " konstrukcja Blosa wyklucza możliwość strzału" wiec ja sie pytam czemu?? czy ktoś potrafi wytłumaczyć czy tylko lubicie docinać bo u was jest dobze lub jezdzicie jak babcie. Moja zona jezdzi takze tym autem no i jej nie strzela. Podobno są jakieś cofnięcia gazu przy redukcji?
Przyznam jest o niebo lepiej niz na mikseze, i w życiu bym do niego nie powrócił po blosie ale nie jest tak kolorowo jak z opisu z pierwszej strony. Przeciez nie tylko mi strzelił. były takze inne przypadki. czemu komuś blos strzela jak gaz sie kończy? mikser nie strzela jak gaz sie kończy, ja osobiście nie raz wypaliłem butle do zera na blosie i co -poprostu zgasł.
No i ja nie jestem zadna złota rączka za blosa sie wziołem sam bo jak coś spieprzyć to lepiej osobiście wkońcu to ja wybuliłem na niego kase a nie jakiś gazownik co pracuje w zawodzie 10 lat a oczy to miał wieksze jak blosa zobaczył niż dziewica przy pierwszym razie.
To se ulzyłem z niecierpliwością czekam na komentaze i wyjaśnienia a najbardziej pana z KGB.
Pozdrawiam