gondoljerzy,
WSK ,BLOS - diametralna roznica to dla ciebie sterowanie ? gdyby w blosie zrobic mechaniczna regulacje przeslony i zminic ksztalt slita to wyszedl by z tego gaznik od motoru :508: (tylko wtedy nie ma innej przepustnicy)
to jest wlasnie to podobienstwo - takiego dawkowania nie zrobisz na obrotowej przepustnicy ,bo wtedy wlasnie jest inna koncepcja np.WEBER 34 - zastanawiales sie po co sa te wszystki dziorki srednich obrotow i rurki emulsyjne glownego przelotu
Jezeli dla ciebie wsk i blos to skrajne rozwiazania to nie mamy o czym gadac.
w instrukcji nic nie ma o wykrecaniu sruby
a uwazasz ,ze blo jest w stanie dzialac prawidlowo ,przy ustwieniu membrany jak dla miksera?
skoro blos stawia mniejsze opory,to i podcisnienie jest mniejsze
skoro gaz jest wyciagany podcisnieniem i druga membrana jest uchylana podcisnieniem ,to membrana uchyli sie mniej i przepusci mniej gazu - blos nie bedzie mial co wyciagac - dlatego druga membrana nie powinna wnosci zaklocen by to dzialalo
zalozenie blosa jest prostrze ,ale nikt nie moze mnie zmuszac do stosowania akurat proscizny
moze mam ambicje,moze potrafie
stoja przede mna dwa lub wiecej rozwiazan za ta sama sume - jestem w stanie wybrac lepsze ,a nie prostsze - dlatego chcialem nakreslic alternatywy ,kazdy wybierze odpowiednie dla siebie
zwiekszenie cis. w parowniku zalezy glownie od membrany 1 przelotu ,wiec sprezyna pozwoli na zamykanie zaworu przy wiekszych cis.
druga membrana za mozno by zamykala zawor przy wiekszym cis. ,wiec trzeba ja troche podregulowac ,by sie otwieral przy mniejszym podcisnieniu
mikser zostanie odwrocony ,wiec zwiekszy sie przelot do rownego przepustnicy (specyficzna konstrukcja monowtrysku boscha) - podcisnienie na mikserze bedzie mniejsze,wiec nadcisnienie parownika musi byc wieksze
prosta sprawa - wszystko sie rzadzi roznica cisnien
nie potrzebuje akurat 1bara na parowniku,zadowole sie 0.8bara ,ale jakby udalo sie osiagnac wiecej to sie nie zmartwie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.