View Single Post
Stary 13-01-2006, 12:47   #441
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

nie bardzo się dopatruję niemerytoryczności swoich postów panie KGB - ale nie zamierzam się wdawać w nic nie wnoszące dyskusje.

co do esilnika krokowego w BLOS-ie - nie wiem czy kolega KGB zwrócił uwagę na sprawność a raczej szybkość tychże urządzeń spowodowaną szybkością zastosowanego sterownika - przy tanim sterowniku czas reakcji będzie zupełnie nieodpowiedni i dlatego też rozwiązanie to jest takie sobie - po co bawić się w elektronikę skoro mechaniczno-pneumatyczne rozwiązanie spisuje się bardzo dobrze, po co wprowadzać jakiś słaby punkt do całości ?

Co do wystrzałów - u mnie też miałem kilka wystrzałów na blos-ie niemniej jednak nie było to spowodowane samym blos-em a pewnymi niekorzystnymi warunkami pracy do których dopuściłemm np. raz było to spowodowane kablami WN, które jak się okazało na wilgoci dostawały przebić i po wpadnięciu w kałużę dostały nieco wody no i bach, drugi raz przez niewydajność parownika - nie byłw stanie podać tyle gazu ile akurat było potrzebne i gwałtownie zubożyła się mieszanka no i trach. a tzeci raz stało się podobnie do drugiego ale akurat z racji braku gazu w butli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Natomiast co do GTI i sposobu jazdy - uwierz mi że ja zupełnie nie oszczędzam swojego pojazdu i niejednokrotnie przekraczam obroty odcięcia ( co oczywiście merytorycznie nie ma zbyt dużego sensu ale czasem się zdarzy ) i z tego tytułu jeszcze nie miałem wystrzału - jak już popycasz na maxa to biegi zmieniaj szybko bez odpuszczania do końca pedału gazu - tu akurat kolega KGB sensownie opisał mechanizm powstania wystrzału dla takich przypadków - ja odpuszczam gdzieś o niecałe pół i nic nie strzela.
Struna jest offline