View Single Post
Stary 22-01-2006, 16:51   #46
Pzy
ford::professional

Domyślnie

Pierwszy etap śledztwa na temat uaktywnienia funkcji spalania chwilowego zakończony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Otóż oprogramowania zaszytego w samych zegarach nie można zmienić. Można natomiast spróbować... wprogramować inny typ zegarów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do modułu nimi sterującego, czyli... do nieśmiertelnego GEM'a.

Mówiąc po ludzku można spróbować za pomocą WDS-a wprowadzić do GEM'a inny, bardziej "rozbudowany" typ zegarów (tj. taki typ, który wyposażony jest w ową funckję spalania chwilowego).
W praktyce może okazać się, że taki software'owy upgrade typu zegarów wystarczy do uaktywnienia funkcji (bez fizycznej wymiany samych zegarów) - Ford bowiem nie produkuje aż tylu różnych wersji zegarów różniących się od siebie hardware'owo, tylko podobno później odpowiedni ich "typ" wprogramowuje dp GEM'a (zgodnie z założoną specyfikacją auta)...

To co napisałem powyżej, to pierwszy etap śledztwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest to etap niestety czysto teoretyczny - gdyż od razu przyznaję się, że nie próbowałem tego na sobie (to znaczy na swoim aucie). Nie bardzo bowiem chce mi się w takie mrozy jeździć do pracy autobusem - gdybym "przypadkiem" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w czasie owych testów unieruchomił sobie software'owo samochód Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale tych co mają ochotę na testy i przy okazji mają niedaleko do pracy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zachęcam do podzielenia się spostrzeżeniami z ewentualnych software'owych prób...
jednak miło wspominam wspólne chwile z moim Mondkiem
i 120.000 km, które wspólnie przemierzyliśmy...
Pzy jest offline   Odpowiedź z Cytatem