View Single Post
Stary 22-01-2006, 17:38   #446
.Misio.
ford::beginner

Domyślnie

Witam.
Jestem tu nowy, chociaż już od pewnego czasu zaczołem czytać (ten wątek) ale tak bardziej z ciekawości niż z chęci instalacji.
Mam (jak również tu niektórzy :-) ) samochód "inny niż jednynie słusznej marki" :-)
Posiadam Hyundaia Sonate 2,0i (bez lambdy i katalizatora, na multipunkcie). Mam Instalacje LPG I generacji. Chciałem ją przerobić ze wzgledu na zużycie paliwa i niezawsze dobre parametry pracy dla silnika). Myslałem na początku raczej nad instalacją II generacji - chociaż to dosć "duza" przebudowa. Jak na forum o LPG zapytałem o instalacje II generacji to ... moją uwagę na BLOSa zwrócił "gondoljerzy", za co bardzo dziękuję :-) Wcześniej uważałem ze nie jest to raczej dla mnie, gdyż raczej wolę spokojną (pantoflwą) jazdę :-) co nie znaczy ze musi być to jazda z prędkoscią 40km/h :-)
Jednak jak widze w ten sposób też były by szanse na oszczędności paliwa i lepsze zadbanie o "skład mieszanki".
Ewentualnie czy by ktos mógł przedstawić swoje "zużycie paliwa" przy instalacji I generacji i Blosa oraz II generacji i Blosa :-)
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy tu się wypowiadali i tworzyli ten wątek.
Misio
.Misio. jest offline