View Single Post
Stary 31-01-2006, 17:40   #464
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał dzidzia
Ludzie pomużcie mi i napiszcie co zrobić. Przerobiłem ten dolot u siebie tak jak na fotce troche wyzej i ten diabeł zaczoł pochłaniać mi chore ilości gazu ;( Tak jak wczesniej palił max 10 litrów przy ostrej jezdzie (blos przed przepływką) to teraz przy spokojnej ale nie dupiastej pali 14,8litra (blos za przepływką) Co robić?? Przeregulować go moze? Acha i bardzo wolno zchodzi z obrotów. Podsuńcie jakieś pomysły bo jazda na gazie wychodzi mnie drozej niz na benzynie
Musisz zrobić kompensację parownika. Czyli połączyć atmosferyczną strony membrany gazowej drugiego stopnia w parowniku z dolotem przed blosem. Jeśli wstawiłes blosa za przepływkę, to doszło dodatkowe podciśnienie ssania gazu jakie wnosi przepływka. Stąd zarąbiste spalanie. Trzeba wyprowadzić wężyk z dolotu z przestrzeni za przepływką , a przed blosem i drugi koniec podłaczyć do parownika (o ile twój parownik ma możliwość podłaczenia tegoż). Podciśnienie w dolocie obniży też ciśnienie gazu w parowniku, być może trzeba będzie coś przeregulować , ale powinno byc OK.
gondoljerzy jest offline