Cytat:
|
Napisał goago
mam w swoim aucie zamontowany wlot powietrza w zderzaku. tzw.. doładowanie dynamiczne. auto nie gaśnie nawet przy prędkościach 150km/h. czy ten wlot spełnia swoja funkcje czy tez zubaża mi mieszankę przy wyższych prędkościach. a może zrobić kompensacje? tylko nie wiem czy przy reduktorze pneumatycznym da sie. jest taki otwór w parowniku ze strony tej dużej membrany. czy to tam ewentualnie podłączyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Na pewno spełnia swoją funkcję w sensie dynamicznego doładowania. To w jakim stopniu może ci zubażać mieszankę możesz próbować wyczuć porównując jak się zbiera na niższych biegach, a jak na wyższych. Możesz też na próbę odpiąć ten dynamiczny dolot i pozwolić silnikowi ssać z innego miejsca. Przy aktualnych mrozach raczej ci się nie przegrzeje nawet jeśli łyknie ciepłe spod maski. Najlepiej jednak było by wyciągnąć sygnał z sondy lambda np na woltomierz cyfrowy. Dopiero wtedy będziesz miał pewność. Z mojego doświadczenia niewielkie zubożenie mieszanki dość trudno wyczuć pod nogą.