Cytat:
|
Napisał gondoljerzy
Parownik zwany podciśnieniowym jest dedykowany do starszych typów instalacji w silnikach gaźnikowych. Parownik elektryczny to nowsze rozwiązanie. Różnica pomiędzy nimi jest głównie w sposobie zabezpieczenia instalacji przed niekontrolowanym wypływem gazu PO ZGAŚNIĘCIU SILNIKA.
|
Tu się zgodzę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Napisał gondoljerzy
Parownik pneumatyczny ma zabezpieczenie siłownikiem podciśnieniowym - brak podciśnienia z kolektora dolotowego zamyka wypływ gazu.
|
Tu też ale nie do końca,dodatkowo ten siłownik (membrana) steruje napięciem membrany gazowej a przez nią otwarcie zaworka (dyszy) w całym zakresie obrotów,dlatego te parowniki moim zdaniem są lepsze bo praktycznie nie ma możliwości zawieszenia się membrany gazowej,co dzieje się w parownikach BRC Tecno itp. Chodzi tu o jazdę na LPG :arrow: przy przejściu z wysokich obrotów na niskie membrana zostaje na pozycji dla wysokich obrotów i daje gazu ile przepłynie przez otwartą dyszę (dużo :arrow: bardzo bogata mieszanka przy wolnych obrotach i zalewanie silnika). Tu u mnie tkwił problem dużego spalania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (zawieszająca się membrana w parowniku BRC)
Cytat:
|
Napisał mtz
No Assan ja juz wiem, ze naprawiles swoj gaz
|
Dokładnie,
i tu wielkie podzękowania dla mtz za pomoc dostalem od kolegi
mtz parownik BRC Fox (bardzo podobny do Tecno) i dziala super,odzyskałem moc w aucie,nie wiem jeszcze ile pali ale już mogę powiedzieć że dużo mniej.
Cytat:
|
Napisał gondoljerzy
Tylko trzeba to zrobić z głową: dodać przycisk i kabelek do sterowania dodatkowego wtrysku gazu i podłaczyc podcisnienie z kolektora dolotowego. Przy zapalaniu z gazu trzeba doświadczalnie sprawdzić, kiedy potrzeba wspomóc się dodatkowym wtryskiem, a kiedy nie.
|
Tak właśnie miałem to zrobić,wtrysk mam oblatany jak go używać bo jednak trochę kilometrów na tym parowniku zrobiłem MK4
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale się rozpisałeeeem