Cytat:
|
Napisał jakubek2002
Skrzypienie pojawiło mi się niedawno ale 3x byłem holowany do serwisu bo komp. pokazywał mi usterkę silnika! dopiero po misiącu sobie z tym poradzili. Skandal!!! Przyczyną był podobno wadliwy ... pedał GAZU. Teraz jest ok. W serwisie powiedzieli mi, że objawy jakie zaobserwowałem przed awarią tj. falowanie obrotów na jałowym były zapowiedzią tej usterki. teraz z niepokojem obserwuję obrotomierz bo jak mi sie skończy gwarancja to będzie kicha.
Mam jeszcze jeden problem. Czy do C-max 1.8 można zamontować inst. gazową? W serwisie powiedzieli mi, że NIE! Ale w Niemczech widziałem w sprzedaży takiego Forda z fabryczną instalacją LPG! Wynika z tego, że można. Pewnie jakieś przetróbki są konieczne ale zawsze to wypadnie taniej niż PB95. Jeśli ktoś ma w tym zakresie info to proszę o wiadomość.
|
Pedał Gazu ? hmmmmm... albo faktycznie miałeś walnięty pedał gazu olbo ci sciemę puścicli ...
Zapytaj się czy nie wymienili ci przez przypadek przepustnicy z chłodzonej wodą na chłodzoną powietrzem. Te obiawy które miałeś to uszkodzenie przepustnicy. Coś nie tak z silnikiem krokowy ... przez to samochód żre hektolitry paliwa -> mnie do 16l/100 portafił.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.