View Single Post
Stary 15-03-2006, 19:10   #541
a1cygan
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.4tdci
Rocznik: 2014
Domyślnie Gaz do zapalniczek :)

Cytat:
Napisał Struna
Cytat:
Napisał a1cygan
ciekawe było to że po założeniu jak go zapaliłem to chodził idealnie jakby był do tego samochody wyregulowany a ustawiony jest tak jak mówi instrukcja odkręcone 2 obroty dużą śrubą i 1 obrót małą
zazwyczaj tak jest - ja jak montuje ludziom to zazwyczaj od kopa chodzi w miarę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale to tylko pozornie - zawsze trzeba potem coś poregulować bo albo się dławi na wysokich albo za dużo pali.

Cytat:
Napisał a1cygan
ale jak kręciłem małą srubką od obrotów wkręciłem ją całkiem to nie było żadnej różnicy w obrotach i nie zgasł jak co poniektórym co pisali kilka postów wcześniej. dalczego tak jest :fcp9
widocznie jakieś nieszczelności w dolocie za blos-em, może być nieszczelna przepustnica lub nie do końca domknięta.
na razie sprawdzę ile pali bo nie przydławia się jak go kręcę do 5500 obrotów
jak bedzie za dużo palił to którą śrubką kręcić małą czy dużą :fcp9

dzisiaj nawet roztoczyłem trochę klapę przeciw wybuchową więc mam piękną średnicę dolociku.
co do nieszczelności to nie wiem ale teraz nie mam już prowizorki tylko na stałe zrobione i wydaje mi się że jest szczelnie
oto fotki mojego zamontowania blosa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
:fcp14 :fcp14 :fcp18
a1cygan jest offline