Cytat:
Mam dwa pytania do innych użytkowników blosa:
1) Czy ktoś z was ma zrobiony monitor składu mieszanki czyli odczyt napięcia sondy lambda na diodach LED lub na woltomierzu?
2) Jeśli ktoś ma takie odczyty to czy zauwałył jakieś dziwne/nietypowe odczyty na blosie?
U mnie zachodzi takie zjawisko że jeśli przyspieszam i powoli odpuszczę gaz w celu jazdy ze stałą prędkością to mam np wzbogaconą mieszankę. Jeśli w tym momencie na chwilę odpuszcze pedał gazu i znów dodam, to przy tej samej prędkości mam uboższą mieszankę.
|
Witam
U mnie lambda pokazywala caly czas ubogo i to bardzo.Jak ustawilem tak ze lambda miala ok 0,4-0,6V to autko palilo dobrze ponad 20 l/100km w miescie.Po roznych szopkach z parownikiem pojechalem na analizator i teraz jest ok ze zuzyciem i dynamika ale lambda nadal pokazuje 0,0 V.Na benzynie jest tak jak trzeba wiec lambda wogole sie nie przejmuje.Nie wiem,moze na gazie nie uzyskuje odp temp bo jest jednoprzewodowa??
Ale parownika nie mam rozkreconego na max mimo ze sprezynka w parowniku jest nareszcie oryginal(patrz kilka postow wyzej).