Tak dokładnie o te mi chodzi co maja wyswietlacz LCD kilometrów. zreszta pozostałe wskażniki też są cyfrowe, tylko prezentacja jest analogowa.
A teraz do sedna sprawy:
zamontowałem sobie elektroniczne zegary i wszystko chodzi tak jak powinno, ale chce sie upewnic czy pewne zachowania sa normalne.
I tak:
po przekreceniu stacyjki w pozycje pierwszą zegary są martwe i to jest prawidłowy objaw.
po przekreceniu w pozycje drugą, zegary ozywaja, nastepuje podswietlenie licznika km, nastepuje test LCD(zapalaja sie wszystkie segmenty) i po chwili pokazuje ilośc km(to też jest ok) w tym czasie wskazówki od paliwa i temp. silnika idą na swoje miejsce, wskazówka od prędkościomierza stoi w miejscu, a wskazówka obrotomierza skacze do ok 4000 obr/min i wraca do zera.
Czy to jest normalne? czy tez tak macie ?
Nastepnie przekręcamy kluczyk w pozycje trzecią czyli uruichamiamy silnik. w tym momencie zegary gasną tak jakby zabrakło zasilania, a po od paleniu i powrocie kluczyka w pozycje drugą zegary sie uruchamiają i powtarza sie procedura testowa, oraz wskazówka od obrotomierza znów skacze do ok 4000 obr i wraca na miejsce pokazując odpowiednie obroty(silnik pracuje). Od tego momentu jest wszystko OK.
Czy też macie takie zachowania zegarów?
Nie pytam, co to może być, bo to jest nieistotne i gdyby okazało się, ze tak ma nie byc to sobie poradze.
Za odpowiedz i ewentualny opis zachowania sie zegarów w sytuacjach opisanych przeze mnie z góry dziękuje.
taką tarcze maja:
|