Odnośnie usterek w C-maxie - po 8 miesiącach 15.000 km:
- akcja serwisowa tylnej wycieraczki
- ułamany kawałek nadkola z przodu (nie wiem po jakiego grzyba wystaje w dół jakies 5 cm kawał plastiku 5 x 15 cm, nie dośc , że wyglada ohydnie to haczy o krawężniki i podjazdy)
- drganie tylnego siedzenia srodkowego podczas jazdy na kostce, troche mnie to denerwuje, ale chyba to zgłoszę :fcp15 .
- gaśnięcie silnika i trudności z uruchomieniem (temp. 10 C silnik nagrzany) - chyba polski syndrom chrzczonej ropy.
Aha zrobiłem przegląd po 15.000 (zamiast przepisanych książka serwisową 20.000 km) i nie żałuję filtr powietrza zasypany na wskroś i olej w silniku czarny jak smoła. :fcp5
Reszta (jak dotąd ) bez zarzutu silnik rewelacja cichy, żwawy koń roboczy. Jeśli chodzi o prędkość to 210 - 215 km/h jest osiagalne bez problemów :fcp27 , do 190 odczuwalnie przyspieszał.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- aha byłbym zapomniał skrzypiały mi wycieraczki ale wytarłem szybę (i pióra) Ford Politura do Szyb (33 zł w serwisie za opakowanie)