View Single Post
Stary 02-05-2006, 17:40   #9
karex
ford::expert

Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
Domyślnie

Cytat:
Napisał sebastian_w
Bo u mnie spadaja do 500 i za chwilke podnoszą się do 1100. Chciał bym sie dowiedziec czy takie zachowanie to normalne czy cos jest nie tak
To nie jest normalne i tak nie może (nie powinno) być.
Niestety czasami miewam ten sam problem, ale to b. rzadko kiedyś byl bardziej denerwujący, ale wyczyścilem silnik krokowy (jak kto woli: zawór bocznikowy powietrza) i problem znacząco zmalal.

Cytat:
Napisał sebastian_w
Jeśli chodzi o LPG to proponuje do IIgen. wywalić mikser i założyć blosa. Osiągi poruwnywalne do jazdy na benzynie i brak jest przewężenia dopływu powietrza, jak w przypadku miksera
Temat b. szeroko omawiany w dziale LPG (wlącznie z tym, że blos jest na bakier z prawem o ruchu drogowym) i chyba nie ma sensu tutaj go ciągnąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .

Ja mam instalkę II gen i b. jestem zadowolony. Qmpel gazownik mi mówil, żebym sobie odpuścil sekwencję bo szkoda kasy (pomimo tego, że dla niego bylaby większa kasa za robociznę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). I mial rację. Za tą szczerość go lubię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Zrobilem na razie cośchyba kolo 25 tys km i nie mam zamiaru na razie ruszać świec, ani kabli. Auto żyje, ja też.
Cytat:
Napisał KIRUS1
Jestem ciekawy czy nie ma problemow z silnikiem itp bo slyszalem ze ciezko wyregulowac jest zeby malo palił gazu
Wszystko da się zrobić, ale nie można przesadzić Mondi waży prawie 1,5 tony i swoje musi spalić. Jak przegniesz z oszczędnością gazu to uboga mieszanka wykończy Ci glowicę (i być może tloki) w silniku i dopiero będziesz wiedzial co to znaczy wydatek na auto :< . Więcej o tym w dziale LPG.
Tylko KIRUS1, tak jak napisal Ci Hesus najpierw rozważ ile robisz km rocznie, bo jak 10 tys to raczej dolożysz do tego interesu niż wyjdziesz na dużego plusa.
karex jest offline   Odpowiedź z Cytatem