View Single Post
Stary 04-05-2006, 16:32   #634
matyjasek
ford::amateur

Domyślnie

Witam jakże gościnnych w tym temacie posiadaczy Fordów!!! :fcp29
Starannie prześledziłem wszystkie 30-kilka stron tematu o BLOS'ie już dobre kilka dni temu, dziś przyszedł czas na zakupy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jedna tylko kwestia, jeśli mógłbym prosić o pomoc, bo albo przeoczyłem, albo nikt o tym nie wspominał. Z tego co orientuję się, padła mi sonda lambda i żre mi moje skromne 100-konne 1.6 prawie jak potwory 2.9 Panów tutejszych specjalistów. Pytanie więc, czy przy montażu blosa powinienem przejmować się stanem sondy i zmienić na nową? Czy będzie ona miała wpływ na pracę oraz spalanie na LPG? No i tak dla spokoju, chciałbym usłyszeć, że gdy mam instalkę II generacji, silnik 100KM na wielopunkcie, bez przepływomierza i parownik do 136KM, to mogę śmiało zakładać blosa i nie martwić się o żadne wystrzały, a w zasadzie o ich skutki w przypadku zaistnienia takowych (bo z tego co się doczytałem, to właśnie przepływomierz padał zwykle ofiarą wystrzału, a ja takowego w swym silniku nie posiadam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )?
Dziękuję za gościnę i za wszelką pomoc...

Pozdrowienia i szacuneczek...

P.S. jeszcze jakbyście powiedzieli, czy jest różnica jak zostawie oryginalną gumową rurę, czy dam taką aluminiową w stylu "powerrury" lub alu giętką harmonijkę (od blosa do kolektora)
matyjasek jest offline