View Single Post
Stary 05-05-2006, 19:52   #640
.Misio.
ford::beginner

Domyślnie

Witam.
Zacytuje sam siebie (dwie strony wcześniej) + dodane małe modyfikacje :-)
Cytat:
Ja mam około 107-115KM fabrycznie (nieścisłe dane)... Teraz mam reduktor 140kW chyba Lovato o ile dobrze pamietam. Auto chodzi cudnie chociaż od 5000 zaczyan sie czuć spadek mocy nie mówiąc że już powyzej 5500 to juz prawie nie ciągnie (porównujac do beznyny), ale jestem zadowolony z dynamiki, ekonomi, a autem ja najczęściej jeżdże nie przekraczajac 3500 obrotów (więc nie przeszkadza mi ten sapdek mocy na wysokich obrotach). Z tego co tu pare obób pisało - blos potrzebuje porzadnego reduktora o dobrej dynamice i duzej wydajności."
Cod o kontrolki - bedzie sie świeciła :-( wiec moze jakoś pomyśl o lambdzie i będziesz miał jak podepniesz voltomierz uproszczony analizator spalin, na którym bedziesz mógł sobie podregulowywać Blosika.
Co do rodzajów Blosa ... chyba już jest tylko jeden na rybku (ewentualnie rozcięcie głównej dyszy są rózne), ale ten aktualny powinien być OK.
Co do rur ... nie wydaje mi sie zeby to miało jakieś znaczenie :-) Wazne jest zeby były szczelne i szczelnie łaczone :-)
Pozdrawiam.
Misio
.Misio. jest offline