Cytat:
|
Napisał llechu
Panowie (i Panie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) a jak sobie radzicie z tymi blosami na przeglądach technicznych? Demontujecie i zakładacie oryginalną? Przecież to nielegalne i teoretycznie na przeglądzie powinno się zakończyć zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego.
|
przepisy mowia tak:
Cytat:
instalacja lpg zamontowana w samochodzie z wtryskiem po 1 kwietnia 2002 musi byc
wyposazona w elektroniczny uklad sterujacy
|
i moja jest wyposazona w taki uklad (elpigaz leonardo pro) tylko nie mam elementu wykonawczego czyli attuatora (zamiast niego jest blos). to wszystko :fcp1
poa tym przepisy sa glupie, bo oplowskie silniki 20se, 20seh, 30ne i pewnie pare innych jest na wielopunkcie a nie posiadaja lambdy. jednak wg przepisow powinny miec instalke "z komputerem". i co?
Cytat:
|
Napisał Struna
[...] ale w fordzie sonda ma trzy lub cztery przewody - a nie jakiś wynalazek z hopla na jeden drut - cholera wie jak się do tego ustosunkować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
wiekszosc opli ma silnik poprzecznie i sonde 1-przewodowa w kolektorze. nie ma potrzeby jej podgrzewac.
w mojej omedze jest wieloprzewodowa. :fcp13