Cytat:
|
Napisał KGB
ale CRX ma prawie dwa razy wiecej koni z tego 1.6
|
Cytat:
|
Napisał KGB
co do ponizej 11s do setki astra 75KM to jest to ,jakby ujac delikatnie,... niemozliwe
w sumie to nawet ta wersja 8v 100KM to jakos nie bardzo
|
Cytat:
|
Napisał kielkac
hehe. stukonna astra dti 16v ma 11,7 s
|
po pierwsze... o ile 125 to dwa razy więcej niż 100 to gratuluje zdolności matematycznych...
po drugie... właśnie mam tą 8v 100KM i producent podaje dla niej 0-100 w 10,9s, ja nie mam katalizatora, głowica jest planowana... na benzynie na wąskich oponach (185) rwała jak głupia i 200km/h nie było problemem
hehe kolego
kielkac to też masz powód do śmiechu... 100-konna astra G dti waży ponad 1200kg... moja 3-drzwiowa F waży 970kg... nie wiem co ty porównujesz... a z twoją omegą 2.0 mogę stanąć z miejsca na benzynie i nie powalczysz tymi swoimi piętnastoma koniami więcej przy masie półtorej tony, także tymbardziej dziwię się że ci tak do śmiechu... calibra 8v odchodzi mi przy 100km/h mniej niż o długość auta
starczy tego głupiego tłumaczenia, bo najeździliście się tymi 75-konnymi które śpią w całym zakresie obrotów i mylicie pojęcia. a dla tych poważnie odpowiadających... zdjęcie zrobię, jasne... tylko wydaje mi się że tam żadnej filozofii nie ma... dolot skręciłem szczelnie (fakt że nie wymieniłem filtra powietrza, zrobię to w tygodniu), parownik odkręcony na max, z krokowca zrobiona atrapa z wolnym przelotem, blos idealnie pionowo... chodzi o to, że na benzynce faktycznie odetchnęła, jeździ prawie jak kiedyś, choć też słabiej przez niestandardowe koła (215/45 R16)... ale na gazie nie poczułem różnicy, może od 3500rpm troszkę lepiej ciągnie, ale niewiele... nie oczekuję że poleci jak CRX, że odzyskam 30 koni jak w przypadku tej hondy, a to, czego oczekiwałem, to jest coś pośredniego między benzyną a gazem na mikserze, co raczej się nie wydarzyło, a dynamika na gazie pozostała bez odczuwalnych zmian... świece zmieniałem miesiąc temu, kable champion 5-misięczne... tłumaczenie że 1.6 to tak jest mało mnie zadowala, bo przecież 1.8 to niewielka różnica jeśli chodzi o pojemność (corrado biorące udział w dyskusji) a 25KM więcej w hondzie oczywiście robi różnicę... ale ja nie chcę porównywać się bezwzględnie do tych kolegów, a jedynie móc stwierdzić wyraźną poprawę w stosunku do miksera, tak jak oni odczuli...